Alla inlägg under januari 2010

Av Anna - 14 januari 2010 15:16

Usch, tycker inte om att vara så slö som jag är idag. Kom i säng vid tolv inatt och fick lov att ta min insomnings medicin för att lyckas somna, eftersom jag kunde inte somna annars utan att höra Thors små snarkningar. Så idag är jag hur slö som helst. Har ju inte tagit den medicinen på ca ett år.

Tittade på lägenheten igår iallafall, och den gillade jag inte. Så jag har tackat nej till den. Fattar inte hur Pitebo tänkte när dom gjorde den. Duschen är precis innanför badrumsdörren, så man måste gå igenom duschen när man ska på toaletten eller till handfatet. Ingen bra planering iallafall tycker jag.


Men men, har kanske hittat möjliga lägenheter till Lars istället, då jag letade efter åt mig och Thor. För jag vill ju inte bo i Lillpite, då blir jag alldeles för låst. Vill ju kunna ta mig till familjens hus och till mina kompisar i Öjebyn.


Har varit på väg till affären två gånger idag. Men har vänt båda gångerna för att jag känner mig helt slut och då fryser jag mer. Har inte ens kommit så långt som till slutet av gångvägen här ute :P Sista gången jag försökte, så då fick jag nästan kramp i axlarna för att jag spände mig så mycket eftersom jag frös. Och då hade jag ändå min tjocka härliga fleecetröja på mig under min vinterjacka. 


Men men, idag kommer Thor tillbaka. Jag längtar. Och samtidig tkommer Nutz. Då får jag lite "vuxet" sällskap också. :P

Få se vad vi hittar på. Vi ska nog göra någon mat iallafall.


Fan vad jag saknar att ha hund egentligen. Men jag känner att det blir för mycket med hund, två katter och Thor. Speciellt om man är själv. För tänk om hunden behöver ut på natten, om den har diarré eller liknande och Thor ligger och sover? Inte kan jag bara lämna Thor själv i lägenheten och gå ut.


Men nu ska jag gå och dricka vatten och hoppas på att jag blir piggare snart. Vill ha mer pengar på min mobil, måste ju ringa VC för att boka tid för p-spruta och ta blodtrycket. *suck*

Av Anna - 13 januari 2010 23:23

Sådär, nu har man dator och internet. Lars hämtade sina föräldrars dator igår som jag hade lånat, och lämnade min dator som inte funkade, men min snälla bror kom och fixade den... det gick ganska snabbt. Men han fick flytta min bokhylla också och databordet, för att min dator skulle vara där bokhyllan stod för att internetkabeln skulle räcka ^^


Vet inte vad jag ska skriva. Har för många tankar i skallen för att jag ska kunna skriva riktigt. Saknar min son. Första gången jag sover utan honom en natt.Lars tur att ha honom en natt ju.


Så jag har sysselsatt mig hemma hos E. Yepp, date igen. Vi värmde pannkaka (översättning till dom nere i södra sverige = ugnspannkaka) det var mumsigt. Sen så har vi pratat en massa och myst med E:s katter. Och sedan busade jag med hunden, såsom jag kunde busa med Yaya förut, så nu har jag rivmärken över armarna efter hudnens klor. Och en katt rev mig på handen, men det var bara rätt åt mig, för vi höll fast den och försökte reda ut lite tovor. Men den katten gillar jag faktiskt. Och hon skulle nog tycka om mig, om det inte vore för att varenda gång jag kommer hem till E så börjar jag kamma igenom den katten. Gillar ju perser ^^


Nä nu måste jag sova. Är helt virrig och slut i skallen.


Men ryktet som går om en viss person är faktiskt rentav elakt. Kalla inte någon för lösaktig innan ni har all fakta.


God natt!

Av Anna - 12 januari 2010 10:10

Hehe, I´m a really bad girl.. hehe... morgonen började skitbra idag, även om det var Zigge som väckte oss.. så räddade en annan person min morgon.


Gårdagen vill jag knappt prata om. Tvättstuga, trött Thor. Var till affären, råka köpa mer barnmat än vad vi behövde. Men men, man kan ju ha ett litet lager. :P

Ciggen tog slut. Thor var väldigt krånglig vid läggningen, det tog lite mer än 2 timmar att lägga honom. Det var skrik och panik från honom heeeeeeela tiden.


Men men, ny dag nya tag... eller hur? :P


Om jag säger så att vissa personer förstår.... Still got it! ;P


Men men... idag så skulle E dyka upp, igår fick E rädda mig från nikotinabstinensen och idag ska vi ha kul. :P


Thor håller på att ändra inställningarna på TVn nu. Suck!


Jadu, inget vettigt skrivet här. Eller något vettigt.. eller? :P



I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your health, I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way


Av Anna - 11 januari 2010 10:24

Idag fick jag sovmorgon ^^

Efter att Thor sovit oroligt inatt, så vaknade han halv fem, fick välling och somnade om. (Yey)

Sen vaknade han inte förrän vid 7:20. Så jävlar vilken sovmorgon jag fick :D Eftersom jag är van att han vaknar mellan 5:30-6:00 varenda morgon.

Men inatt, då var han billig då han inte ville somna om när han vaknade strax efter 21.. han krånglade i ca 2 timmar, tills han somnade igen. För jag hade precis lagt mig då och han vaknade av den jävla sovrumsdörren som knarrar.


Idag så ska jag ringa till hon som bor i lghten som jag är intresserad av. Sen får vi se när jag kan komma och titta på den. Och idag ska jag och Thor tvätta mellan kl 13-16. Och E skulle ringa mig mitt på dagen, så då kanske vi kan se på lghten tillsammans. Det är alltid bra med någon mer som man kan bolla tankar med ^^


Och jag saknar att ha hund. Är ju egentligen mer hundmänniska, även om mina katter är lite som hundar, iallafall Zigge-bigg :P Han som för övrigt hindrade mig från att lägga mig tidigare igår, var ju tvungen att kela med honom en halvtimma innan jag la mig, för annars så skulle han in i sovrummet dvs hoppa på dörrhandtaget.


******************************

Har tänkt på en sak.

Förut, då jag läste bloggar, så förstod jag inte varför en del folk kunde "fläka ut sig" så mycket om sitt känsloliv, privatliv. Jag sa att jag skulle inte göra något sådant.

Men jag ändrade mig. För en blogg är som en dagbok. Visst kan vem som helst läsa den, men samtidigt.... jag skriver inte om hela mitt privatliv, även om jag kan skriva en hel del. Bloggen handlar ju om mig, mitt liv, mina tankar.


"Man gör sina val här i livet.." som en klok människa skrev till mig en gång för flera år sedan. Och det tänker jag på än idag.


Nu ska jag ringa kvinnan med lghten, så får vi se vad hon säger.


Hoppas verkligen att H blir frisk snart. Är faktiskt orolig för dig. Liten och sjuk.


Av Anna - 10 januari 2010 16:47

Det blev en liten date med E ändå. Vi möttes vid ICA, och då bytte vi direkt. E tog barnvagnen och jag tog hunden. Sen gick vi hem till mig, först förbi tvättstugan såklart, men det var ingen ledig tvätt tid förrän imorgon mellan 13-16, så då får jag helt enkelt vänta snällt. Väl hemma hos mig så stod vi mest och pratade och E kollade på Zigges tänder. Det var ingen fara med dom. Han har ju tandsten på dom bakersta, men E sa att det behöver man inte göra något åt, och hans andedräkt är ingen fara heller. Jag antar att Zigge bara är en sådan som stinker ur munnen. haha. Kanske borde man borsta tänderna på honom ;P  Sen gav jag hunden lite Frolic och Zigge undersökte hunden lite. Zigge var spänd, han försökte smälla till mig med tassen när han låg och tittade på hunden, men det gick ändå bra. Kanske kan man skaffa hund i framtiden ändå? Rasken var ju hur lugn som helst och studerade hunden ett tag han också. Och Thor, han ÄLSKADE hunden. :D

Sen så gick E, för det var visst kaffedags med D. haha


Så min dag har varit ändå ganska lugn, men ändå så har jag inte haft tråkigt.

Thor är ganska trött nu, men han får vänta en timma innan det blir läggdags.

Men nu klättrar han upp i soffan igen.


Gotta go! :P


Av Anna - 10 januari 2010 10:30

Ingen tvättstuga igårkväll. Bettan fick förhinder, och jag har kläder som det både är Thorbajs på och Thorkiss. Så jag ska kolla efter en tvätt tid idag på dagen, sen så ska jag och Thor tvätta tillsammans för första gången ^^ Två fulla tvättkorgar. Tjoho, eller NOT ;P Sen ska jag se om E loggar in på msn, så vi kan se om det blir en liten date idag :P


Igår blev jag sårad, faktiskt. Jag trodde vi var vänner. Men men.

Jag överlever.

Mitt skyddande skal är lite skört ännu, men jag jobbar på det :)


Är helt slut i skallen idag. Så orkar nog inte skriva så mycket mer just nu.

Av Anna - 9 januari 2010 20:08

Mor och barn

En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp
en gåva från himmelen jag just har fått.
Två händer, två fötter, ett ansikte så sött
ett efterlängtat litet barn jag just har fött.

Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm
ett vackert litet barn jag håller i min arm.
Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv
ett barn som ska ta världen med flera små kliv.

Ensam, vilsen och lite rädd ibland
i mörkret du famlar efter en hand.
Sorgen och glädjen följer dina spår
livserfarenheten är följden du får.

Mamma, barn, två hjärtan bildar ett,
ett starkare band har ingen sett.
Något så stort en känsla så stark
en kärlek som står på stadig mark.

Av: Mona Larsson



******************

Och så den klassiska, men stämmer så väl


Ett barn...

Ett barn som kritiseras - lär sig fördöma
Ett barn som får stryk - lär sig att slåss
Ett barn som hånas - lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi - får dåligt samvete
Men...
Ett barn som får uppmuntran - lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod
Ett barn som får beröm - lär sig uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa
Ett barn som känner vänskap - lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet - lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig känna kärlek i världen

Av: Dorothy Law Holte



Av Anna - 9 januari 2010 19:32

Känner att jag måste tänka på vad jag skriver nu, så det inte misstolkas.


Jag försöker visa att jag klarar det här. För det gör jag. Jag klarar av att vara en ensamstående mamma. Visst är det vissa problem, men dom löser man. Man lär sig. Jag har styrkan inom mig. Även om det är mycket upp och nedgångar, så ger jag Thor allt han behöver. Jag anpassar mitt liv efter honom, såsom en förälder bör göra. Jag biter ihop inför saker som sägs och dyker upp, för Thors skull. Jag tar emot skit, för hans skull. Vet ni varför? För att jag älskar honom villkorslöst och han älskar mig. Såsom bara en mor och son kan älska varandra. Han är ljuset i min vardag. Han kommer före mig. Han har högsta prioritet.



Kom att tänka på en sak idag.

Jag är faktiskt väldigt ensam här uppe. Missförstå mig inte, jag är tacksam för dom vänner jag har. Men ingen av er går att jämföra med mamma, karin, pontus och Marie. Jadu, Marie och jag som varit vänner sen 9an. Mitt längsta vänskapförhållande någonsin, och vi har aldrig sagt upp kontakten med varandra, även om vi inte alltid varit överens, så har vi pratat ut med varandra och löst det. Även när vi var små fjortisar :P


Men jag biter ihop. Jag letar efter en mindre lägenhet i Öjebyn.

För jag vill att Thor och Lars ska ha en tät och bra kontakt.

Jag biter ihop, för er skull.



Men fan vad jag saknar mamma nu. Funderade ett tag på att hälsa på henne igen, men har inte pengar till det. Har knappt pengar till mat till mig själv. Jag hade ju inte som planerat in i min ekonomi att jag skulle bli ensamstående med Thor. Men man ju samtidigt så kan man inte planera in att göra slut efter ekonomin heller :P


Men men... nu ska jag gå och kolla hur Zigge mår. Rasken är ju bakom mig, så han mår ju bra ^^

Ovido - Quiz & Flashcards