Alla inlägg under juni 2009

Av Anna - 23 juni 2009 23:59

Mitt liv har förändrats otroligt mycket det senaste året. Jag har förändrats mycket. Jag har en fin sambo och en helt underbar son. Jag värdesätter min lilla familj väldigt högt, och kan säga ifrån bättre nu till folk som jag tycker behandlar mig fel. Speciellt om det inte är någon myndighet.


Livet blev inte riktigt som jag tänkt mig, för jag trodde alltid att Yaya skulle finnas vid min sida. Men eftersom jag inte har den turen, så får jag försöka planera om mitt liv.


Idag har vi haft besök från Thors kusin Stina och min svärmor. Vi åt jordgubbar med grädde och Thor tyckte att det var gott ^^

Sen så har jag pratat med mamma i telefon några gånger idag om lite allt möjligt, vi pratade om allt mellan barn-grannar-soc-höns.

Sen så har jag och Lars pratat ut om en del saker, det kändes skönt att få prata. Jag fick mig många funderare, och det hoppas jag att han också fick ^^


Jag är lycklig inatt, för jag känner att jag fått vädra ut det som gått och malt inom mig.


Vi fick lite dåliga nyheter idag visserligen. S fick åka ambulans. Men nu vet dom vad det är för fel på honom den här gången iallafall. Hoppas du mår bättre snart, S.


Av Anna - 22 juni 2009 11:18

Thor springer omkring mig nu i gåstolen medans jag skriver. Han är väldigt mammig och jag får inte lämna rummet utan att se till att han är med mig. Det ser ut som om ännu en tand är på väg. Dom kommer tätt nu. Det var bara för några dagar sen han fick den tredje tanden ju.


Igår var jag till Eva och Conny och hälsade på och snackade lite skit och myste med katterna. Och deras kattungar dom fick på midsommardagen är hur söta som helst. Och till salu, om ni är sugen på en Norsk skogkatt gå in och kika på http://www.kittekattus.se det blev 4 hanar :D

 Vi var ute med några av deras katter också, jag valde att gå ut med Leia, för det är min favorit. Hon och deras perser Wilda är favoriterna. Fast det var första gången Leia fick gå ut i koppel så gick det förvånansvärt bra! Hon är så duktig så!


Idag jag ska till sjukhuset igen och ta blodtrycket. För jag har ju fått höja dosen på medicinen. Så vi får se hur blodtrycket är nu.


Tänkte lägga in lite bilder från gårdagen. En på Thor och en på Eva och Connys egenuppfödda Leia.


Av Anna - 19 juni 2009 22:16

Ja, idag har man inte gjort så värst mycket.

Det var Lars tur att få sovmorgon idag, så han sov till lunch.

Thor har vägrat sova sina tider, och bara sovit i ca en kvart. Men sen kl 16 kunde han inte stå emot sömnen längre då vi var ute på en promenad med vagnen. Då sov han i ca 1½timme. ^^

Sara var förbi en snabbis och hämtade Chanelles overall, nakenfisen måste ju skydda sig så hon inte fryser svansen av sig :P

Sen duschade jag och Thor, Lars höll i duschslangen för att kunna skölja av Thor riktigt och Thor lekte med vattenstrålarna. Det var så mysigt.


Anledningen till att vi gick en promenad tidigare var att vi hade hoppats på att affären i Öjebyn var öppen trots att det är midsommar. Men tji, där fick vi. Lars fick fixa skjuts till stan för att kunna köpa välling.


Och Vifslan har hållt Eva på sträckbänken i flera dagar, men nu verkar det hända något. Hon har äntligen boat in sig i bolådan och lugnat ner sig. Jag tror hon kommer få minst 8 ungar med hennes stora mage :D

Så inatt kommer jag gå och vänta på smset från Eva att första ungen är född....


Kom igen, Vifslan! Sluta knip och tryck ut dom nu! :D




Av Anna - 18 juni 2009 12:00

Jag kom överens med Sara J att vi skulle ta en hona istället (efter hennes fina Gretha helst), så det är bestämt. Jag ska även på kattutställningen i Piteå som är i augusti.


Idag blev jag chockad, jag blev verkligen medveten om hur stor Thor är när jag läste på Edos blogg att Thor väger mer och Edo är ju trots allt 4 månader äldre. Fast Edo är ju längre än Thor iallafall :-D


Vaknade av ett samtal idag, det var skönt att prata ut om det som grott inom en ett tag.


Nä nu vaknade Thor igen, så det blir väl lekdags igen. :-)

Av Anna - 15 juni 2009 23:19

Thors tredje tand har nästan brytit igenom helt nu, så snart bits han med tre tänder. Och eftersom det är en av dom övre som kommer nu, så kommer han kunna bita mycket bättre. Jag måste nog köpa kevlarhandskar. :P


Kissekatten blir nog en hona istället, inget är helt hundra än vilket kön det blir, men det lutar åt hon-hållet. Väntar bara på mailet från uppfödaren. I sådana fall kommer vi nog vänta i ca ett halvår på att katten ska födas, eftersom den tänkta mamman är för ung än.


Idag har jag inte gjort mycket. Varit till stan och kollat blodtrycket och undertrycket var lite för högt, så min kontakt ska prata med en läkare och sen höra av sig till mig om hur vi ska göra med min medicin.


*******************************************


jag känner mig utfryst. Men men... jag är van att leva mitt liv som jag gör nu. Jag har Thor och Lars i mitt liv som jag älskar och lever med. Dom är min familj, mina närmaste.

Av Anna - 14 juni 2009 23:27

Vad är det med människor egentligen?? Det är INTE okej att smiska sitt barn! Ni säger att smiska är inte att slå, utan att lära. Med lägg av! Så varenda gång ni gör ett fel, eller ljuger, så ska man ta ett bälte eller racket och drämma till er på röven? Lär ni er något då? Ja, att vara rädd för den som slår. Att inte lita på sin förälder som ska skydda en när man är liten. Och även om ni aldrig slår.. ursäkta "smiskar" barnet när ni är arga, så gör ni ändå fel? Ni säger att Gud tycker det är rätt? Så ni menar att Gud tycker att våld är bra? Då har jag verkligen något emot eran "Gud". Visserligen är jag inte så troende, men jag brukar inte ha något emot andras religioner. Men dom religionerna som skadar barn, gillar jag inte. För jag kan inte se något gott komma utav det. Visst kan man bli rejält förbannad på vissa barn och känna att man har lust att ge dom en örfil eller smiska eller ta tag och riktigt ruska om dom, för dom kan verkligen gå en på nerverna. Men det finns en spärr inom oss som ska hindra det där. Min spärr är kvar iallafall, och jag tänker inte släppa på den. Hellre att jag slår in näven i väggen eller liknande än att slå mitt barn. Men ni som slår erat barn, ni har släppt på spärren inom er. Ni brukar våld mot ert eget barn. För smisk är våld. Det är misshandel. Ni borde fan inte ha kvar era barn ni som gör det! Och vet jag om någon som gör det mot sitt barn i min omgivning så skulle jag anmäla direkt. Även Thor, om han skulle göra så mot sitt barn när han blir äldre och pappa. För man måste lära sig konsekvenserna av sina handlingar. För aga skadar barnet så jävla mycket, om inte fysiskt, så psykiskt. Man blir så jävla nedtryck, orolig, rädd och får en ilska inom sig. Därför brukar jag säga att ifall ett barn agerar ut i skolan eller liknande så har den oftast problem hemma. Det är det många som anser. 


Och det är inte bara slag eller smisk som skadar era barn. Utan även dom elaka orden ni säger. Barnet blir nedtryckt.


Ni som sysslar med det här mot era barn, sök hjälp! För ni är dom värsta mobbarna som finns, för ni finns där barnet ska känna sig trygg.

Av Anna - 14 juni 2009 07:52

med lite svårigheter.


Jag har varit vaken sen ca 5 imorse, när Thor vaknade första gången. För han ville inte sova i sin egna säng inatt, och när han vaknade nu på morgonen och somnade om, så var jag orolig att han skulle vakna och krypa iväg utan att jag skulle märka något om jag somnade om, så jag höll mig vaken. Jag snoozade lite halvt ibland, men direkt han vaknade kl 7 så satte jag mig upp och mös lite med honom. Jag vågade inte ligga och mysa, eftersom jag var rädd för att somna eller halvsomna.

Men men... Lars kommer hem idag, och då ska jag passa på att sova några timmar under dagen. För jag är gode trött.

Thor är iallafall utvilad och glad och terroriserar TVn som vanligt. Han har just ätit en stor flaska välling, så vi får se om han spyr något.


Jag råkade komma åt en knapp på Lars dator (eftersom det är den jag sitter vid när han inte är hemma) som gjorde hela bilden när man är på internet hur stor som helst. Jag skulle t o m kunna läsa med inga svårigheter utan glasögonen, och jag är halvblind.

Lars vet inte vad jag kommit åt för knapp, men han sa i fredags att han har väl ingen dator när han kommer hem idag. hehe... jag sa att den förmodligen kommer att ha exploderat eller något. För det händer nästan alltid något med hans datorer när jag sitter vid dom när inte han är hemma. Första gången jag fick låna hans bärbara dator var när vi höll på att dejta, och första dagen så slutade den fungera bara efter jag dammsugit runt omkring den. Så den fick han lämna i på lagning. Det slutade med att han tillslut, efter någon månad, fick en ny bärbar av datorfixarna. Eftersom han fick lämna in den gamla (som faktiskt inte ens var ett år gammalt) flera gånger. Inte lätt att bo med mig. Så nu har jag en egen dator som inte är så märkvärdig, men som fungerar för mig iallafall. Lars dator är ju en sprillans ny speldator.

But hey! Lämnar man mig ensam hemma med lillkillen, så sitter jag vid hans dator eftersom den är placerad i sovrummet. Så nu får han åtgärda det här felet som jag råkat göra.. Oooops! :P

Får se när han kommer hem idag, borde inte bli så sent ändå.


Jag har en galen grabb som river sönder mitt lår.

Av Anna - 13 juni 2009 16:28

Imorse kl 8 var det skrik och panik. Thor hade lyckats ramla ner från sängen, när jag låg och halvsov bredvid honom. Jag hade ändå använt flera täcken för att bulla upp kanten, men jag hade glömt av fotändan på sängen, där han aldrig krypit till förut. Så efter flera panikslagna samtal som väckte en del, så lugnade jag mig och ringde akuten. För Thor skrek bara i ca 4-5 minuter, sen satt han tyst i min famn och kollade sig omkring, visserligen kom det ett gnäll ibland, men det var mest jag som grät. Akuten sa att det var ingen fara, att jag inte behövde komma in. Om han började må dåligare under dagen skulle jag givetvis komma in, men annars så kunde jag ta det lugnt. Så nu har han en stor fläskläpp och fick duscha imorse, för att han hade så mycket torkat blod på sig. Jag har lärt mig att munnar blöder väldigt mycket.


Jag vill att Lars ska komma hem från Luleå. För jag kan inte slappna av när Thor sover i våran säng nu, för då sitter jag och vaktar. Ska försöka lyckas få honom att sova i sin egna säng, det är inte det lättaste, eftersom han vill ha närhet och speciellt värmen, och han är expert på att sparka av sig täcket.



Mycket man vill, men lite man får. *mutter*


Jag är en dramaqueen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Beundrare


Ovido - Quiz & Flashcards