Alla inlägg under juli 2009

Av Anna - 20 juli 2009 10:52

Har det här utseendet tillfälligt då jag fick ett påpekande av min älskade mamma att hon hade svårigheter att läsa den tidigare. Eftersom hon är färgblind så blir rött mot svart lite krångligt, då hon måste markera texten för att läsa.


Så för min mammas skull så byter jag såhär tillfälligt, så får vi se om det blir bra. Sen så ska jag försöka fixa lite bättre sen, när jag får tid och lust. ^^


Idag ringde jag min mamma, bara för att få höra hennes röst och säga att jag älskar och saknar henne. det var flera månader sen sist jag träffade henne och jag skulle kunna göra mycket för att ha henne vid min sida (fysiskt) igen, fast jag vet att hon alltid finns, jag kan ringa henne dygnet runt om det skulle behövas. Fan vad jag saknar henne. Tyvärr kunde hon inte komma upp denna semester, och vi kan nog inte åka ner heller, men jag ska försöka skrapa ihop lite pengar för att träffa henne ändå. Det blir inte lätt, då vi har utgifter och speciellt då vi måste köpa en kompis till Zigge. Men det behövs då han är så understimulerad, och vi visste risken att ha han som ensamkatt. Sen måste vi köpa en ny bilbanstol till Thor, även om den vi har bär till 13 kg så är han ändå ganska lång, men vi har en köpare på våran, så det är inte mycket som skiljer i kostnaden mellan stolarna, några hundringar bara. 

Men men... idag ska jag träffa Eva. Det är tredje gången vi bestämmer att vi ska träffas, dom andra gångerna har vi avbokat av olika anledningar. Så nu hoppas jag att hennes migrän har gått över sen igår, för det ska bli kul att umgås med henne, det var ju som länge sen.


Nu ska jag titta på tv en timme, sen ska jag städa lite och försöka sparka på min karl så att han diskar som han sa att han skulle göra.


Måste även ringa lite samtal. Kolla upp om den nya bilbarnstolen fortfarande är kvar så vi kan köpa den. Och ringa FR. Och pitebo.


Av Anna - 19 juli 2009 23:41

Igårkväll/natt så satte sig jag och min uppfödare och sökte efter en till katt till oss, för Zigge behöver en kompis. Jag fastnade för två katter, men den lilla honan är verkligen en riktigt söting. Jag vet inte mycket om hanen än, men honan.. jag säger bara... MJAU! :D

Hur fin som helst, kastrerad och vaccinerad och allt, väldigt fin stamtavla och sen så efter ägarens beskrivning av hennes sätt så säger jag bara att min dörr står öppen :)

Men det var två andra som skulle titta på henne idag, så ägare skulle höra av sig.


Men hanen... ja.. han är ju väldigt fin han också, och verkar ha en bra stam och sånt han med. Hmmm.. det blir svårt det här.


Idag så har vi sovit mesta delen av tiden. Vi har turats om att vara vaken med Thor. men på eftermiddagen gick vi båda upp.


Jag har haft en liten fotosession på när Thor och Zigge leker tillsammans, men lägger inte in någon bild på det, utan lägger istället in en bild på Zigge från i fredags ^^


Av Anna - 17 juli 2009 09:27

Igår var vi på barnkalas, vi firade Oliver i förväg, eftersom han egentligen fyller på lördag. Men då ska vi fira Lars föräldrar, för dom hade slagit ihop sina födelsedagar och bröllopsdag på lördag, så då blir det storkalas. ^^


Thor är så duktig på att äta själv nu och han är så duktig på att tugga! Jag är så otroligt stolt över min lilla kille :D


Zigge är en helt underbar katt, en helt fantastisk individ, som vet vad han vill. ^^ Och han fick beröm av två personer som tyckte att var mycket finare än dom andra Cornisharna som dom sett. :D Han suger åt sig berömmet och jag sträcker på mig lite extra, för jag behöver all peppning och beröm som går inför utställningen. Det känns faktiskt lite nervöst redan nu. Men det ska bli kul!



Min rygg har blivit värre. Det smärtar varenda dag, varje rörelse jag gör, t o m när jag sitter så gör det ont. Det är inte lätt.. men det är uthärdligt än så länge. Jag klarar mig utan smärtstillande oftast.


Bilder på Thor som äter kaka och på Zigge som sitter vackert ^^



Av Anna - 14 juli 2009 23:59

Zigge kom i söndags som planerat. Han är verkligen en underbar katt som är hur vacker som helst, gosig och kelsjuk som bara den.

Thor älskar Zigge och Zigge älskar Thor. Jag och Lars sa till varandra första natten att Zigge inte är våran katt, det är Thors katt. För dom har verkligen funnit varandra. Zigge är hur tålig som helst med Thor, det är jag som måste gå emellan så inte Thor är för hårdhänt, för Zigge säger inte ifrån fast Thor nypt honom någongång och dragit i honom. Redan första natten så bestämde sig Zigge för att sova tillsammans med Thor. Det var helt underbart att se. I början så var Thor vaken och låg och sparkade på Zigge innan han beslutade sig för att flytta sig några centimeter så han slapp sparkarna, sen lade han sig och sov och Thor somnade också ganska snabbt.


I måndags var jag och klippte mig och färgade håret på Hårstudion. Det var skönt att bli ompysslad för en gångs skull, och resultatet blev jävligt bra :D


Idag så har jag varit en sväng på stan med min svägerskas karl. Han har åkt hit och dit mellan tre olika affärer, två ggr på samma affär t o m, och han skjutsade mig till kommunen, banken och affären.


Jag hoppas att du förstod vad jag menade när jag försökte förklara varför jag inte kunde hjälpa dig. Det berättade jag redan förra veckan, så jag hade hoppats att du fixat hjälp redan då i förväg. Tyvärr så kunde jag inte hjälpa till idag, för jag har mina regler och jag kan inte bryta dom då jag blir lidande för det själv då. (och inte bara jag)



Bilderna är ifrån söndag. Zigge och Thor som sover tillsammans och en bild på Zigge i våran säng ^^


Av Anna - 12 juli 2009 09:02

Igår så har vi städat för fullt. Men det har gått segt då Thor har varit extra uppmärksamhetskrävande. Han känner väl på sig att någonting är på gång :)

Smärtan i min rygg igår var otroligt stor, det slutade med att direkt jag böjde mig eller bar någonting så kom tårarna i ögonen. Så jag tog smärtstillande, bröt ihop några minuter och sedan fortsatte jag städa. Jag tvingade mig själv att bära skötbordet till gästrummet, och sedan skrubbade jag hela badrummet. Och det behövdes verkligen! Så nu får kattlådan plats iallafall. Jag fick slut med cigg, men tack vare att Stina lånade mig pengar till cigg så klarade jag mig. Tack Stina, du är en ängel!

Jag slocknade först tidigt på kvällen när vi äntligen hann få i oss någon mat, eftersom vi levt på vatten hela dagen. Men jag vaknade vid tolv på natten och lyckades inte somna om förrän efter ett par timmar.


Idag så bestämde sig Thor för att det var dags att gå upp strax efter 5. Vi låg och snoozade ett tag, innan Lars gick upp och började städa och jag försökte få Thor att somna om. Men efter en stund insåg jag att det var omöjligt, så jag och Thor gick upp också. Thor har nu sprungit runt och försökt "hjälpa" oss att städa... dvs han har försökt ta kläderna som jag ska lägga in i garderoben ifrån mig och försökt ta sop påsen och allt möjligt. Han är så duktig som vill hjälpa. ^^

Nu har vi ätit frukost, det belv potatismos och köttbullar, eftersom vi för tillfället inte har något annat att äta. På måndag ska jag köpa mer mat.

Nu ska vi försöka få Thor att somna om igen, eftersom han verkar lite småtrött. Och jag ska dammsuga och skura golvet nu.. så.. tjingeling!



Idag kommer äntligen ZIGGE!


Av Anna - 11 juli 2009 09:04

Thor har rest sig upp för första gången nu på morgonen. Jag såg honom stå i sin säng, och han är så duktig!

Han har inte lärt sig att sätta sig igen utan att falla, men det kommer det också. ^^

Han har rest sig flera gånger nu, och egentligen är han jättetrött och grinig, men när jag lägger honom ner så reser han sig hela tiden.

Nu sitter han och grinar i sängen och kastar nappar, så det är väl dags för mig att gå dit och lägga honom igen.

Livet är helt underbart!


bild på Thor som står på knä.. jag har inte laddat upp bilderna på när han står än.

Av Anna - 10 juli 2009 22:47

Det började regna lite på eftermiddagen, precis då jag skulle ut och cykla.

Men inte behöver jag någon sol när jag har min egen lilla solstråle ^^



Av Anna - 10 juli 2009 13:16

Idag så har jag haft fullt upp med en väldigt trött Thor som vägrat att sova, men när han tillslut somnade så kom brorsan och hämtade hans valp Spice som jag haft inatt, samtidigt så skjutsade han mig till djurmagazinet så jag kunde köpa kattmat och en ny kattvippa, då min gamla blivit helt sönderlekt av ett X antal katter genom åren, den höll väldigt länge iallafall :)


Sen så har jag pratat med bovärden. Han är en riktigt trevlig karl, som verkligen försöker hjälpa en med allt. Han sa att hans chefer hade sagt nej till att näta in balkongen som jag ville göra, så det fick jag inte tillstånd till. Då får jag istället glasa in den, men det har vi inte råd med nu när vi både har garage och parkeringsplats just nu. Jag ska säga upp garageplatsen så fort jag kan. Ska ringa och prata med Pitebo om det. För Lars får helt enkelt ha sin skoter någonannanstans, t ex i Lillpite.

Sen pratade jag och bovärden om lösspringande katter. Vi bollade lite idéer om vad vi kunde göra åt problemet, då jag inte kan ha min balkongdörr öppen eller ha ett fönster vidöppet eller Thor sovandes i barnvagn på balkongen på dagen utan att det kommer katter in till oss eller till barnvagnen, med tanke på att Lars är allergisk. Och enligt lag ska man även ha tillsyn på sina katter, precis som med hundar. Och efter att han och jag pratat i ca en kvart fick jag veta vad Pitebo har försökt att åtgärda problemet med inte lyckats, eftersom det visst gick emot någon annan lag. Så han och jag kom överens om att jag ska gå till den grannen som har katten och berätta vad katten gör, om jag vet vilken granne katten tillhör, samtidigt som jag ska gå på Miljö och hälsa på kommunen att dom ska åtgärda detta problem. För jag vill inte ha löphonor på andra sidan fönstret på balkongen då jag har Zigge som är en fertil hane.


Ja, nu ska jag leta upp numret till Miljö och Hälsa, sen ska jag skriva ner vad jag har att säga så jag inte glömmer något, sen ringer jag och säger det, så får vi se vad dom säger.


Men det är härligt väder idag, trodde att det skulle vara regn. Men dagen är ju inte slut än. Så det är väl inte dags att jubla än ^^


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Beundrare


Ovido - Quiz & Flashcards